Publisert 4. februar 2000

Norges forskningsråd deler ut 400 millioner kroner til nye investeringer i forskningsutstyr. Testriggen Ullrigg i Stavanger får 40 millioner kroner til oppgraderinger.

De totalt 400 millioner kronene deles mellom elleve nye infrastrukturprosjekter, og flere forskningsmiljøer står samlet bak hver søknad. Prosjektene dreier seg om alt fra hjerneforskning, tungregningskapasitet, materialforskning, bioinformatikk og databaser for språkforskning, samfunnsvitenskap og marin forskning.

– Det er en stor spennvidde over prosjektene, men alle er av en slik karakter at det er av stor nasjonal interesse at infrastrukturen blir etablert, sier administrerende direktør i Norges forskningsråd, Arvid Hallén i en pressemelding.

På listen står altså også 40 millioner kroner til oppgradering av testriggen Ullrigg i Stavanger.

Minister for forskning og høyere utdanning, Tora Aasland, sier i meldingen at utstyrsinvesteringene i norsk forskning var preget av et stort etterslep, men at regjeringen har greid å snu utviklingen etter etableringen av den nasjonale satsingen med midler til infrastrukturforskning i 2008.

– Forskning av høy kvalitet krever tilgang på moderne utstyr og med disse investeringene gir vi forskning på viktige samfunnsområder et kraftig løft, sier Aasland.

Til sammen har Forskningsrådet nå bevilget midler til forskningsutstyr og databaser for én milliard kroner siden første tildeling i september 2009.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger