Publisert 4. februar 2000

Gazprom og Statoil har inngått en intensjonsavtale om salg av gass i USA og regassifiseringskapasitet ved Statoils anlegg på Cove Point i Maryland.

Cove Point er et mottaksanlegg for LNG, og under den nye avtalen mellom Statoil og Gazprom-selskapet Gazprom Marketing & Trading USA (GM&T) vil Gazprom få tilgang til kapasitet på Cove Point tilsvarende 0,5 milliarder kubikkmeter gass i året. I tillegg har selskapene en annen avtale som gir selskapet tilgang til regassifiseringskapasitet på to milliarder kubikkmeter i året ved Cove Point i mellom 18 og 20 år.

Til gjengjeld skal GM&T USA kjøpe naturgass av Statoil ved ulike handelsplasser for gass i USA, tilsvarende et årlig volum på rundt en milliard kubikkmeter. Avtalen trådte i kraft 1. november, og har en varighet på fem år. Statoil har også forpliktet seg på å kjøpe LNG tilsvarende to milliarder kubikkmeter gass i året fra Gazprom, for leveranser til Cove Point.

– Avtalene er et viktig skritt i Statoils arbeid i å sikre forsyninger til Cove Point. Det understreker ytterligere vår evne til å utvikle vår gassvirksomhet i USA, hvor vi på relativt kort tid har bygget opp en posisjon gjennom produksjon av gass fra Mexicogolfen, inntreden i skifergass og kapasitet ved LNG-importterminalen Cove Point, sier Irene Rummelhoff, direktør for internasjonal gassutvikling i Statoils forretningsområde Naturgass, i en pressemelding.

– Det er også en viktig videreutvikling av det gode kommersielle forholdet mellom selskapene i Gazprom konsernet og Statoil, sier hun.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger