Publisert 4. februar 2000

Det statlige selskapet i Russland har ambisjonene klarer og satser på å nå 565,5 milliarder kubikkmeter produsert gass i året.

Gazprom godkjente i går gassproduksjonsmålet for 2013. I løpet av de neste årene skal de nå så mye som 565,5 milliarder standard kubikkmeter produsert gass i året..

– I går ble balansen for de tre neste årene besluttet. Dette tallet er høyere enn før krisen i 2008, og en rekord for Gazprom de siste 13 årene, forteller direktør for selskapet, Aleksey Miller til Russia TV.

Ifølge Miller er den planlagte produksjonen avhengig av økt gassforbruk, og han viser til økt konsumpsjon siden slutten av 2009.

– Alt vi ser i markedet viser at vi kan sette fornuftige mål, som planen for 2013. Dette dokumentet skal være en rettesnor i arbeidet vårt, sier Miller.

I 2009 reduserte Gazprom produksjonen av gass med 16 prosent ned til 461,4 milliarder kubikkmeter gass. I år er det estimert med og nå et mål på 529 milliarder kubikkmeter gass, dette er oppjustert fra 520 som tidligere meldt. Dette skriver RIA Novosti.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger