Publisert 13. mars 2006

Gazprom er skuffet over tilbudene fra Statoil og Hydro på Shtokman-prosjektet, skriver den russiske avisen Kommersant mandag. Avisen, som viser til en kilde i Gazprom, skriver at Hydro og Statoil i sluttfasen av forhandlingene har tilbudt for lave andeler i sine egne prosjekter i forhold til deres ønskede andeler i Shtokman., Tekst: Alex Krohl

Konserndirektør i Gazprom,
Aleksej Miller, skal være skuffet
over de norske tilbudene på
Shtokman.
Foto: Espen Helgesen

Alle selskapene på Shtokman «short-list», inkludert Hydro og Statoil, har presentert forslag om bytte av eierandeler mot andre prosjekter rundt om i verden.

Total, Hydro and Statoil har tilbudt Gazprom andeler i felt, mens ConocoPhillips and Chevron har tilbudt andeler innen gassdistribusjon i USA.

I tillegg har Statoil, Total, ConocoPhillips and Chevron tilbudt andeler i regassiferingsanlegg.

Statoil tilbyr Shtokman Sevmorneftegaz 10% av Snøhvit samt en andel i regassiferingsanlegget som blir bygget i Cove Point i USA, mot 25% eierandel på Shtokman.

Hydro tilbyr en ukjent andel av Ormen Lange mot 20% av lisensen på Shtokman.

I følge den russiske avisen Kommersant vil det bli valgt tre utenlandske partnere for Shtokman prosjektet, men den uoffisielle kilden kan ikke navngi mulige vinnere.

-Hvis bytteforholdet i eierandeler legges til grunn, vil de norske selskapene være de første som faller ut. På den annen side er Gazprom mer interessert i å sikre seg nye påviste reserver, enn å få andeler i gassdistribusjon, hevder kilden.

Avisen påpeker at Gazprom ennå ikke har foretatt det endelige valget av partnere, og at selskapet for seks måneder siden fremhevet at de norske selskapenes unike kompetanse på gassproduksjon i nordområdene.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger