Publisert 12. februar 2008

Gazprom utsetter fristen selskapet har gitt Ukraina til å betale sin gjeld til den russiske gassgiganten. Men pengene må ligge på bordet tirsdag, ellers risikerer ukrainerne store kutt i gasstilførselen.

NTB

Fristen ble mandag utsatt med åtte timer fra klokken 06 til klokken 14 norsk tid tirsdag, sa Gazprom-talsmann Sergej Kuprijanov til radiostasjonen Moskvas Ekko mandag. Samtaler om saken skal fortsette tirsdag morgen.

Disse samtalene ledes av sjefen for det statlige ukrainske energiselskapet Naftogaz, Oleh Dubyna, og Gazprom-sjefen Aleksej Miller. Den ukrainske statsministeren Julia Timosjenko sa mandag at hun ikke tror russerne vil stenge av gassen.

– Nei, det vil ikke komme til å skje – punktum, sa Timosjenko på en pressekonferanse i Kiev. Hun tilføyde at Russlands første visestatsminister Sergej Ivanov hadde gjort det klart at det ikke blir noen stengning.

Det var uklart om Timosjenko med dette henviste til en uttalelse fra Ivanov søndag om at pengestriden med Ukraina ikke vil ramme gassleveranser til Europa. Gazprom hevder at ukrainerne skylder et beløp tilsvarende nesten 8 milliarder kroner i ubetalte gassregninger.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger