Publisert 30. juni 2006

Den italienske energiselskapet ENI og russiske Gazprom forbereder en avtale som vil gi ENI tilgang til russiske gassreserver og la Gazprom selge direkte til italienske kunder.

NTB

– Avtalen som forberedes mellom ENI og Gazprom, er en strategisk avtale hvor vi vil åpne markedet for Gazprom slik at selskapet kan selge gass direkte til Italia uten å gå gjennom mellomledd, sier Italias utenriksminister Massimo D’Alema etter et møte med Russlands utenriksminister Sergej Lavrov i Moskva.

I bytte mot dette må russerne gi ENI tilgang til russiske gassressurser. Samtidig melder den russiske gassgiganten at den nå ønsker å utvikle forsyningslinjer til Asia og Nord-Amerika.

– Vi har potensial til å innfri våre forpliktelser i Europa og samtidig utvikle et fruktbart samarbeid med selskaper i Asia og Nord-Amerika, sier Gazproms administrerende direktør Aleksej Miller under selskapets generalforsamling i Moskva fredag.

Gazprom kontrollerer verdens største gassreserver, men kritikere har anklaget selskapet for å være for treig med å utvikle nye felt, oppgradere infrastruktur og bygge nye rørledninger for eksport.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger