Publisert 23. januar 2006

Statoil og Norsk Hydro skal i forbindelse med endelige bud for Shtokman ha tilbudt Gazprom ti prosent eierandeler i Snøhvit- og Ormen Lange-feltene.

Petromagasinet.no

Prisen for de to andelene vil ifølge søndagsavisen The Business ligge rundt to milliarder dollar, skriver dn.no mandag. Gazprom skal nå være i sluttforhandlinger med Statoil og Hydro om kjøp av andelene. The Business viser til ikke-navngitte investeringsbankkilder i sin artikkel.

Kjøpet vil bidra til at Gazprom gjennom disse eierandelene når sitt mål om å levere 20 prosent av Storbritannias gassbehov innen 2015, ettersom Gazprom ikke har nok gassproduksjon fra sine felt i Sibir til å levere til Storbritannia og samtidig opprettholde leveringen til resten av Europa.

– Nordmennene må nesten være en selvfølge (shoe-in) ettersom de deler geografiske grenser, og har teknologi for å operere i Arktis. (..) For verdens største gasseksportør er det å ha 20 prosent av de største markedene åpenbart et godt strategisk mål, men man må faktisk ha gassen, sier ifølge The Business en bankkilde nær samtalene.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger