Publisert 4. februar 2000

GC Rieber Shipping har signert avtale for kjøp av nybyggene 532 og 533 ved verftet Factorias Vulcano i Spania. Oppkjøpet representerer en investering på 850 millioner kroner.

De to skipene ble i utgangspunktet bestilt av Arrow Seismic i 2006, men GC Rieber Shipping stod for konseptutvikling og design. PGS kjøpte så opp Arrow i 2007, og i fjor ble kontraktene på de to skipene kansellert som følge av forsinkelser.

– Vi har nylig avtalt å selge subsea skipet «Polar Queen», bygget i 2001, til Acergy med en netto kontantstrømseffekt som utgjør størsteparten av egenkapitalbehovet i den nye investeringen. Salget av «Polar Queen» og kjøpet av NB 532 og NB 533 gir en jevnere balanse mellom segmentene subsea og marin seismikk, sier administrerende direktør i GC Rieber Shipping, Sven Rong, i en pressemelding.

– Prisnivået for investeringen i NB 532 og NB 533 er betydelig lavere enn for sammenlignbare skip, noe som forventes å gi en konkurransefordel, legger han til.

Skipene er designet for en makshastighet på 20 knop og for bruk av optimale høykapasitets marine seismiske operasjoner med 12 til 14 streamere.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger