Publisert 4. februar 2000

GdF Suez åpnet i dag et nytt bygg for base- og logistikktjenester på Fjord Base i Florø. Bygget vil spille en viktig rolle i driften av Gjøa-feltet, hvor GdF overtar operatøransvaret i oktober.

GJøR SEG KLAR FOR GJøA:åpnet nytt bygg i går.Fra
venstre: Terje Overvik, Erling Sande og Jean-Marie
Drauger. (Foto:DAVID E. ANTONSEN,FIRDAPOSTEN)

åpningen av bygget ble gjort av leder for Stortingets energi- og miljøkomite, Erling Sande, som representerer Sogn og Fjordane på Stortinget. Til stede var også Jean-Marie Drauger, visepresident i GdF Suez-gruppen og Terje Overvik, administrerende direktør i GdF Suez Norge.

I oktober i år overtar GdF Suez operatørsanvaret i driftsfasen av Gjøa-feltet, fra utbyggingsoperatør Statoil. Alle forsyninger og helikoptertransport til Gjøa-feltet skal gå fra Florø, skriver GdF Suez i en pressemelding.

Nybygget skal også sikre en sikker, optimal og effektiv logistikk for Gjøa. Personellet ved basen skal levere tjenester innen innkjøp, materialadministrasjon, forsyninger til feltet, lufttransport og personellkoordinering.

Det nye bygget er 2.470 kvadratmeter stort, og GdF Suez har investert 34 millioner kroner i basen, som er langtidsleid i 20 år. Fjord Base er byggherre.

Nå arbeides det med å reise hall og verksted for oppbevaring og vedlikehold av subsea-utstyr for Gjøa-feltet. Dette skal stå ferdig i 2010.

– 2010 er et meget viktig år for vårt selskap, hvor vi blir operatør for et stort felt på norsk sokkel. Med åpningen av vårt nybygg for base- og logistikktjenester etablerer vi en langsiktig tilstedeværelse i Florø. Med Gjøa-feltet åpnes en ny provins i Nordsjøen for langsiktig utvikling, noe som gir gode muligheter for GdF Suez som operatør og Florø som oljeby, sier Terje Overvik, administrerende direktør i GdF Suez Norge.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger