GDF Suez skal bore Kon-Tiki

Publisert 27. desember 2012

GDF Suez E&P Norge AS skal bore letebrønn 35/9-9 Kon-Tiki i Nordsjøen.,Brønnen ligger i lisens 153 og er lokalisert i Nordsjøen, cirka tre km nord-vest for Gjøa -feltet, og omlag 40 km fra nærmeste land som er øyområdene i Askvoll kommune i Sogn og Fjordane. Brønnen er lokalisert cirka 20 nautiske mil vest for Florø, som skal være helikopter- og forsyningsbase under operasjonen. Havdypet på lokasjonen er 360 meter.

Brønnen er planlagt med oppstart tidligst andre kvartal 2013, og skal bores som en vertikal brønn med «Transocean Barents» til et totalt dyp på cirka 3.540 meter målt fra riggens boredekk. Varigheten av operasjonen er estimert til 45 døgn.

Letebrønnen skal kartlegge hydrokarbonpotensialet i sandformasjoner i Viking Gruppen, og sonene som skal under søkes er Fensfjord- og Krossfjordformasjonene. Sekundære mål er Ness og Etiveformasjonene i Brent Gruppen. Dersom det påvises hydrokarboner i primærmålet, kan det være aktuelt å bore et sidesteg.

Etter at brønnen er boret til planlagt dyp og all datainnsamling er gjennomført, vil brønnen bli permanent plugget tilbake med sement. Det er ikke planlagt tradisjonell brønntest.

GDF Suez er operatør i PL 153 (30 prosent) med partnerne Statoil ASA (20 prosent), Petoro AS (30 prosent), RWE Dea Norg e AS (8 prosent) og Shell AS (10 prosent). Fra 01. januar 201 3 er Statoil sin eierandel 5 prosent og Wintershall 15 prosent.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger