Publisert 4. februar 2000

GDF Suez vurderer å bygge ut et nytt kompleks av plattformer på britisk side av Nordsjøen. Nå er selskapet på jakt etter selskaper som kan gjøre forstudier på utbyggingskonsept.

Feltet som skal bygges ut heter Cygnus, og ligger i den sørlige delen av den britiske Nordsjøen. Feltet er på femte eller sjette plass over største gassfelt i denne delen av Nordsjøen, og forventes å produsere rundt 5,6 millioner Sm3 per dag.

Denne uken presenteres planer fra Genesis Oil & Gas, som har utført konseptdefinisjon, for toppledelsen i GDF Suez. Ifølge kilder Upstream har vært i kontakt med er det snakk om å bygge ut et plattformkompleks med flere plattformer, blant annet en stor prosessplattform og en egen prosessplattform. Det er også forventet at minst en ubemannet plattform er del av planene.

GDF Suez skal nå ha begynt prosessen med å prekvalifisere kontraktører til å håndtere Front End Engineering and Design-kontrakten, men også prosjektledelse på kontrakten for ingeniørtjenester, framskaffelse og konstruksjon (EPC). Kontraktene skal tildeles i mars, og ifølge avisen er Mustand, ODE, Ultra, Xodus og Genesis mulige kandidater til jobben.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger