Publisert 4. februar 2000

GE Oil & Gas, tidligere Vetco Gray, har sikret seg en kontrakt for forprosjekteringsstudier på BPs Foinaven-felt på britisk sokkel.

De to kontraktene gjelder henholdsvis undervannsprosessering og kraft fra land. I tråd med kontraktene skal GE hente inn nøyaktige data for utvikling av feltet og vurdere det tekniske og kommersielle potensialet på Foinaven. GE Oil & Gas har tidligere utført lignende arbeid for BP med tanke på produksjonsøkning på feltet. Studiene skal være fullført i løpet av tredje kvartal.

– Tildelingen av denne forprosjekteringskontrakten er en bekreftelse på det langvarige samarbeidet mellom BP og GE Oil & Gas når det gjelder kraftforsyning og prosessering for undervannssektoren, et samarbeid som ble innledet da partene undertegnet en avtale om undervannsprosessering for mer enn ti år siden, sier Martin Sørensen, Subsea Power & Processing Director i GE Oil & Gas, i en pressemelding.

– Teknologi og systemer for undervannsløsninger innen kraftforsyning og prosessering er et av kjerneområdene for GE Oil & Gas. Vi har økt våre investeringer i både folk og teknologi, og er svært begeistret for å arbeide med BP på dette prosjektet, legger han til.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger