GE Oil & Gas landet Ocean Installer-kontrakt

Publisert 24. oktober 2013

Har en verdi på 100 millioner kroner., Ocean Installer fikk i mars EPCI (Engineering, Procurement, Construction, Installation)-kontrakten for havbunnsinstallasjoner og oppkoblingsoperasjoner på de Statoil-opererte feltene Gina Krog og Eirin.

LES OGSÅ: Dagny døpes om til Gina Krog

I dag annonserte GE Oil & Gas at de blir leverandør for Ocean Installer i prosjektet. GE skal levere utstyr som skal kople Sleipner A-installasjonen til en ny produksjonsplattform og flytende lagringsenhet etter at disse er satt opp på Gina Krogh-feltet.

Verdien av kontrakten med Ocean Installer er på ca 100 millioner kroner, og omfatter utstyr og offshore-installasjoner, med ytterligere 30 millioner som opsjon – denne gjelder tilkoblinger til det nærliggende Eirin-feltet.

– Det er en glede for oss å inngå denne kontrakten med Ocean Installer. Kontrakten innebærer at vår omfattende erfaring på området kombineres med Ocean Installers svært dyktige prosjektorganisering og effektive aktiva. Med vårt velprøvde, pålitelige og effektive undervanns tilkoblingssystem kan vi gjøre en god jobb ikke bare for Ocean Installer som sitter med EPCI-kontrakten, men også for Statoil som sluttbrukeren» sier Tom Huuse, regional serviceleder i Subsea Systems for GE Oil & Gas. GE starter leveringen av utstyr til Ocean Installer i fjerde kvartal 2014, med en planlagt driftsstart i tredje kvartal 2016.

Statoil er operatør på Gina Krog-feltet (58,7 prosent), med Total E&P Norge (38,0 prosent) og Det Norske (3,3 prosent) som medeiere i lisensen. På Eirin-feltet er Statoil operatør (78,2 prosent) og Total E&P Norge partner (21,8 prosent).

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger