Publisert 30. mars 2006

Fire måneder etter at han gikk av som Tysklands statsminister, tiltrådde Gerhard Schröder torsdag sin nye jobb som styreleder i det russisk-tyske gasskonsortiet NEGP.

NTB

Selskapet skal stå for byggingen og driften av en ny og omstridt gassrørledning gjennom Østersjøen. Det ventes at byggingen av rørledningen vil koste flere milliarder kroner, og den skal fra 2010 etter planen frakte opp mot 55 milliarder kubikkmeter gass fra Russland til Tyskland.

Schröder fikk krass kritikk i Tyskland for at han valgte å takke ja til det som skal være en gullkantet avtale med NEGP. Schröder er forundret over kritikken.

– Jeg kan ikke forstå kritikken. Det er snakk om et prosjekt som involverer tre uavhengige selskaper, og som er i Tysklands interesse. Enhver tysk regjering ville støttet opp om dette. Det er tatt forretningsmessige beslutninger, og dem har jeg ikke på noe tidspunkt tatt del i eller hatt innsyn i, sa han på en pressekonferanse etter at han ble valgt som styreleder i gasskonsortiet.

Det statseide russiske selskapet Gazprom eier 51 prosent av konsortiet, mens de tyske selskapene E. ON og BASF eier 24,5 prosent hver.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger