Publisert 4. februar 2000

Kongsbergavdelingen av FMC Technologies skal levere dypvanns prosesserings- og produksjonssystemer til Pazflor-prosjektet offshore Angola for 5,28 milliarder kroner.

– Dette betyr både prestisje, store inntekter og arbeid for mange år framover, sier en strålende fornøyd kommunikasjonssjef i FMC Technologies, Lars Ole Bjørnsrud, til Oilinfo.

Torsdag ble det kjent at FMC Technologies vant gigantkontrakten for Pazflor-prosjektet med Total etter et drøyt år med forhandlinger. Hele prosjektet skal ledes fra Asker, og produksjonen av blant annet 49 juletrær, tre systemer for separering av gass og væske, tre store manifoldsystemer og en mengde mindre, kontrollsystemer og installasjonssystemer skal finne sted ved Kongsberg, i Skottland og i Angola.

Største kontrakt i historien
– Totalt kommer rundt 300 personer i organisasjonen vår på rundt 2.000 personer til å jobbe med dette prosjektet, så det er et veldig stort prosjekt for oss, påpeker Bjørnsrud til Oilinfo.

Stor er også kontraktsverdien, som lyder på 980 millioner amerikanske dollar. Ifølge Bjørnsrud er dette den klart største kontrakten i FMC Kongsberg Subseas historie, og faktisk dobbelt så stor som nummer to i rekken. FMC Kongsberg Subsea begynner på prosjektet umiddelbart, og hadde torsdag besøk av prosjektledelsen fra Total. Hele bestillingen skal være levert om fire år.

Subseaprosessering fra dag én
Det som gjør prosjektet interessant rent teknisk, er at produksjonen er avhengig av subseaprosessering fra dag én for at oljen i det hele tatt skal kunne pumpes opp. Bjørnsrud mener teknologien FMC Kongsberg Subsea leverte til StatoilHydro og Tordis-feltet er en viktig faktor for at Total valgte nettopp dem.

Bjørnsrud sier at selskapet har den nødvendige kapasiteten for å dra prosjektet i land, både når det gjelder produksjon og arbeidskraft.

FMC Kongsberg Subsea AS hadde i 2006 en omsetning på 6,095 milliarder kroner og et årsresultat på 255 millioner kroner.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger