Gikk planken, finner håp i havet

Publisert 18. februar 2013
På Håp i Havet-konferansen på Norges Fiskerihøgskole var sjømat og Nord-Norge i fokus, da statsråd Karl Eirik Schjøtt-Pedersen snakket om olje og gass som et satsingsområde.

,

I tillegg til sjømat og reiseliv, snakket Schjøtt-Pedersen om petroleumsvirksomhet, og at regjeringen snart vil legge fram en strategi for utnytting av mineralressursene, skriver Universitetet i Tromsø .

– Folk tegner et nytt bilde av Nord-Norge. Vi er ikke lenger i utkanten, vi er i sentrum av der det skjer. I en del kystkommuner i Finnmark har vi hatt vekst i perioden fra 2010 til 2012, sa Pedersen til forsamlingen.

Fokus på samarbeid i nord
Han fremhevet for studenter, næringslivsaktører og andre frammøtte at det er helt avgjørende å ha fokus på mulighetene, og at man ikke må glemme områdene som risikerer å komme i skyggen av eksempelvis «Snøhvit».

– Norge har ambisjoner om å være ledende på kunnskap i nord, og skal vi utvikle næringslivet samtidig som vi forvalter miljøet på en god måte, er evnen til samarbeid og kunnskapsutvikling helt avgjørende, sa statsråden.

Blant andre foredragsholdere var konsernsjef Jan Frode Janson i Sparebanken Nord-Norge, Karl A. Almås i Sintef, Kjell Ø. Midling i Nofima, Geir Seljeseth i Norsk Olje og Gass og stortingsrepresentant Ingalill Olsen. Konferansen på Norges Fiskerihøgskole/Universitet i Tromsø gikk av stabelen lørdag 16. februar og handlet om ulike problemstillinger i Nord-Norges næringer.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger