Gina- og Eirin-subsea til Ocean Installer

Publisert 25. mars 2013

Statoil har tildelt Ocean Installer EPCI (Engineering, Procurement, Construction, Installation) –kontrakten for for havbunnsinstallasjoner og oppkoblingsoperasjoner på Gina Krog (tidl. Dagny) og Eirin.

Kontraktsverdien er på rundt 500 millioner norske kroner (85 millioner US dollar), inkludert opsjoner, melder Ocean Installer.

– Vi er svært fornøyd med å ha blitt valgt til å gjennomføre dette viktige prosjektet og vi ser frem til å utvikle et robust samarbeid med Statoil. Den typen arbeid som dekkes av denne kontrakten går rett på vår kjernekompetanse og styrker vår posisjon som en EPCI-aktør i Nordsjømarkedet for undervannstjenester, sier Steinar Riise, administrerende direktør i Ocean Installer.

Kontrakten, som er en del av utbyggingen av feltene Gina Krog og Eirin, inkluderer design, fabrikasjon og undervannsinstallasjon av ende-modul (PLEM) for gasseksport-rørledningen, stigerørsmodul for oljeeksport-rørledningen, samt alle koblingsrør for tilkobling av rørledningene mot plattform og tilhørende beskyttelsesdeksler. Videre inkluderer den leveranser av dykkerløse koblinger til undervannssystemet. Arbeidet knyttet til Eirinfeltet i form av en opsjon, i og med at prosjektsanksjonering for dette prosjektet er planlagt mot slutten av året, opplyser Ocean Installer.

Den landbaserte engineeringen og prosjektledelsen vil starte opp umiddelbart og styres fra Ocean Installers hovedkontor i Stavanger. Offshorearbeidet vil finne sted i 2015 og 2016 og Ocean Installer kommer til å benytte undervannskonstruksjonsfartøyene “Normand Mermaid”, “Normand Clipper” og “Normand Vision.”

Gina Krog er et olje- og gassfelt omtrent 30 km nord for Sleipner A-installasjonen i Nordsjøen. Gass/kondensatfeltet Eirin ligger omtrent 9 km nordvest for Gina Krog. Vanndybden i området er på rundt 120 meter. De to feltene bygges ut parallelt og produksjonsstart er planlagt for Q1 2017. Utbyggingen av feltene Gina Krog og Eirin er en av Statoils nye, store utbygginger.

Statoil er operatør på Gina Krog-feltet (58,7 %) og lisenshavere er Total E&P Norge (38,0 %) og Det Norske (3,3 %). På Eirin-feltet er Statoil operatør (78,2 %) og Total E&P Norge partner (21,8 %).

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger