Gir gass ved King Lear

Publisert 16. januar 2013

Total fikk to operatørskap i King Lear-blokken under årets TFO (Tildeling i Forhåndsdefinert Område)-runde, og håper på boring. Men først står Solaris-prospektet for tur.

– I Total er vi godt fornøyde med de tildelingen vi har fått. Vi har fått fire operatørskap, til dels i den sørlige delen av Nordsjøen, i områder som er HTHP-områder (høy temperatur/høyt trykk). Så får vi håpe det kan være grunnlag for noen interessante leteboringer framover, sier kommunikasjonssjef i Total E&P Norge, Leif Harald Halvorsen til Petro Media News.

To av lisensene, PL 661 og PL 662 inkluderer arealer i blokk 2/4 hvor Statoil i fjor gjorde det betydelige gassfunnet King Lear i 2/4-21 .

– Det er den typen geologiske områder vi ønsker å utforske nærmere. Vi er med i King Lear-funnet som partner, og det er klart at den erfaringen og vår kompetanse som selskap er viktig når vi nå tar fatt på videre arbeid i disse lisensene, og de lisensene vi fikk tildelt i forrige TFO, PL 618 og PL 619 . Der har vi blant annet definert et prospekt som heter Solaris , som ventelig vil bli boret i 2014, sier Halvorsen.

I både PL 661 og PL 662 er Total operatør med 60 prosent andel, og med Statoil som eneste partner. I PL 618 er Total operatør med (60 prosent), med GDF Suez (20 prosent) og Petoro (20 prosent) som partnere. I PL 619 er Total operatør (50 prosent), med Statoil (30 prosent) og Spring Energy (20 prosent) som partnere.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger