Publisert 4. februar 2000

Britene kutter støtte, så Aker Solutions gir opp satsingen på å rense CO2-utslipp og Aker Clean Carbon (ACC) kan bli nedlagt.

Aker Clean Carbon satset på en kommersialisering teknologi for rensing av utslipp fra industrianlegg, med Mongstad i Norge og Longannet i Skottland som flaggprosjekter. I forrige uke besluttet britiske myndigheter å ikke støtte et fullskalaprosjekt, så nå kaster Aker Solutions og Aker asa inn håndkleet, melder Dagens Næringsliv .

Under sin resultatpresentasjon torsdag meldte Aker Solutions at det skriver ned verdien av Aker Clean Carbon (ACC) til null, og det er forventet at Aker asa gjør det samme når det legger frem sitt regnskap mandag, skriver avisen.

– Markedet er dødt. Derfor tar Aker Solutions i dag investeringen som et tap, sa øyvind Eriksen, konsernsjef og fungerende styreleder i eierselskapene Aker Solutions og Aker asa. Overfor Dagens Næringsliv bekrefter han at selskapet ikke har planer om noen store prosjekter, og nedleggelse er et av alternativene.

– Markedet har forsvunnet, av flere grunner. Det er avhengig av støtte fra offentlige myndigheter. I dag er ikke forutsetningen om støtte fra myndighetene og enighet blant energiselskapene lenger tilstede. Det er i realiteten ingen fullskalaprosjekter for ACC å forfølge, sier Eriksen.
Mongstad var utpekt som regjeringen Stoltenbergs månelandingsprosjekt, men stadige forsinkelser og kostnadsoverskridelser har gjort fremtiden usikker.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger