Publisert 7. juli 2005

Statoil pålegges å gjennomgå og dokumentere at personellet har tilstrekkelig kompetanse. I tillegg pålegges selskapet å gjennomgå utforming og styring av boresystemet for å sikre at risikoen for feilhandlinger reduseres.

25. mars 2005 inntraff en ulykke på boredekk i forbindelse med uttrekking av et foringsrør i en brønn på Statfjord C. Tårnmann og to boredekksarbeidere var i gang med manuelt arbeid på bunnhullsstrengen (BHS), da denne ble utilsiktet frigjort fra elevatorklaven og falt mot boredekk. Tårnarbeideren ble truffet og fikk alvorlige skader i begge føttene.

Petroleumstilsynet har gitt Statoil pålegg etter gransking av ulykke med personskade på Statfjord C 25. mars 2005. Statoil pålegges å gjennomgå og dokumentere at personellet har tilstrekkelig kompetanse. I tillegg pålegges selskapet å gjennomgå utforming og styring av boresystemet for å sikre at risikoen for feilhandlinger reduseres.

Hendelsen hadde potensial for tap av flere menneskeliv. I tillegg til tårnarbeideren som ble truffet, var ytterligere to boredekksarbeidere ute på boredekket under hendelsen. Også disse to oppholdt seg i fallretningen for BHS og kunne blitt truffet av denne.

Samme dag som hendelsen inntraff, nedsatte Petroleumstilsynet en granskingsgruppe som både har bistått politiet i etterforskningen av hendelsen og gjennomført en egen granskning.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger