Publisert 4. februar 2000

Statoil vil utvikle mer teknologi for vindkraft, undervannsløsninger og elektronikk. Nå byr de opp Siemens til teknologisamarbeid.

SIGNERTE: Nils Klippenberg i Siemens (høyre) og Halfdan Knudsen i Statoil. Foto Ole Jørgen Bratberg

– Dette er en strategisk viktig avtale for Statoil, sier direktør for prosess og raffineringsteknologi i Statoil, Halfdan Knudsen.

Samarbeidet mellom Siemens og Statoil skal dreie seg om tre områder, vindkraft, undervannsteknologi og elektrisk teknologi og energieffektivisering. Knudsen påpeker at dette er viktige områder for Statoil, og at Siemens allerede er en viktig leverandør for selskapet allerede. I dag leverer selskapet blant annet automasjonssystemer og elektrisk utstyr til anlegg. Dette inkluderer blant annet elektriske motorer og vindturbiner.

Forskning koster
– Som brukere kan vi sette gode krav til funksjonalitet og beskrive under hvilke forhold utstyr skal operere. Leverandøren har tung kompetanse på produktdesign, fabrikasjon og kommersialisering. av den spesifikke teknologien, sier Knudsen.

Statoil understreker at kostnadene for samarbeidsprosjektene skal fordeles likt, og at det var viktig å velge et selskap med stort fokus på forskning og utvikling av nye teknologier. I fjor brukte Siemens om lag 31,5 milliarder kroner på forskning og utvikling, mens Statoils tall for 2010 ligger på 2,2 milliarder kroner.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger