Gjennombrudd i Asia

Publisert 22. oktober 2013

Norwater AS (tidligere Eide Marine Tech AS) har sikret kontrakter med kinesiske Dalian og Sør-Koreanske Hyundai.,Norwater AS fra Høylandsbygd, spesialist på produksjon av anlegg som omdanner sjøvann til ferskvann på skip og rigger skal levere ferskvannsanlegg til 10 F&G JU2000E jackup-rigger Seadrill får bygget ved Dalian verftet i Kina. Hver rigg får to ferskvannsanlegg fra Norwater AS installert. Totalt vil anleggene på en rigg produsere 120,000 liter drikkevann i døgnet fra sjøvann. Leveransene avsluttes sommeren 2015, melder Norwater.

Selskapet skal også levere tre anlegg på 150,000 liter hver til Edda Accomodations neste boligfartøy, under bygging hos Hyundai Heavy Industries i Ulsan, Sør-Korea. Verftet har også en opsjon på en identisk leveranse.

– Dette er strategisk viktige ordrer for oss og de representerer et gjennombrudd i det viktige asiatiske markedet for bedriften. Vi ser på både Korea og Kina som særdeles viktige markeder også i årene som kommer, og disse kontraktene bidrar sterkt til å skaffe oss et fotfeste i begge markedene, sier administrerende direktør i Norwater AS, Per Einar Gjerding.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger