Gjennomfører delingen av Aker Solutions

Publisert 11. juli 2014

Aker Solutions fullfører oppdelingen varslet i april, og tar nedskrivninger på NOK 1.6 milliarder.,Aker Solutions melder i dag at den varslede strategien med å dele selskapet i to deler iverksettes. I det ene selskapet skal subsea-, umbilicals-, engineering- og V&M-virksomhetene fortsette under navnet Aker Solutions. De resterende virksomhetene, Drilling Technologies, Aker Oilfield Services og Process Systems vil ifølge børsmeldingen utvikles som del av et nytt investeringsselskap med navnet Akastor.

I samme meldingen varsler selskapet at man vil gjennomføre en nedskrivning på totalt NOK 1.6 milliarder kroner som skriver seg fra Aker Oilfield Services. I praksis betyr dette at verdien på offshore konstruksjonsfartøyene ”Skandi Aker” og ”Aker Wayfarer” skrives ned. Ifølge meldingen skyldes nedskrivningen på NOK 664 millioner for førstnevnte delvis at Total kansellerte kontrakten for skipet i juni, og ”generelt svakere markedsutsikter.”

”Aker Wayfarer” NOK 662 millioners nedskrivning skyldes ifølge meldingen at enkelte av de tidligere investeringene er så godt som verdiløse under selskapets nye strategi, og med det kommende markedet.

På toppen av dette kommer en generell nedskrivning på NOK 306 millioner knyttet til virksomhetsområdet.

Når selskapet nå splittes vil 35.2 prosent av aksjekapitalen i dagens Aker Solutions gå til Akastor, mens de resterende 64.8 prosent går til ”nye” Aker Solutions. Aker Solutions’ største eiere er Aker (28 prosent) og Næringsdepartementet (12 prosent).

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger