Publisert 15. oktober 2007

Strenge, norske krav blir normen etter at olje- og gassindustrien i Norge, Storbritannia, Nederland og Danmark er kommet fram til en avtale om sikkerhetsopplæring.

NTB

Foto: StatoilHydro

Etter to års arbeid er avtalen om en felles standard for sikkerhetsopplæringen i Nordsjøen i havn. I praksis betyr avtalen at de fire landene har anerkjent hverandres sikkerhets- og beredskapsopplæring.

– Den endelige avtalen gjør at de norske fagplanene fremdeles gjelder, samtidig som det blir enklere for å bedrifter og ansatte å arbeide på tvers av sokkelgrensene, sier Carsten Bowitz, fagsjef HMS i OLF.

Når avtalen trer i kraft 1. november 2008 vil ansatte med norsk opplæring kunne jobbe i alle nordsjølandene. For ansatte i Storbritannia, Nederland og Danmark vil de ved å ta definerte tilleggskurs bli godkjent for jobb på norsk sokkel.

Ansatte som skal arbeide på sokkelen må gjennom et kursopplegg som inneholder elementer som bruk av redningsdrakter, helikoptervelt, overlevelsesteknikker i vann, førstehjelp og brannvern.

På lengre sikt vil landene ha en felles standard for sikkerhetskursene, slik at sikkerhetskurs tatt i ett land skal være gyldig i de andre nordsjølandene.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger