Publisert 4. februar 2000

EUs energikommissær kommer til å gjenoppta forslaget om et midlertidig boreforbud i dypvanns-områder i Nordsjøen, frem til undersøkelsene av Macondo-brønnen er avsluttet.

Neste onsdag vil Gunther Oettinger legge fram et lovforslag som vil legge en stopper for alle nye leteboringer i EU. Lovforslaget følger utblåsingsulykken i Mexicogolfen.

– Kommisjonen gjenopptar forslaget som vil suspendere alle komplekse olje- og gassoperasjoner fram til tekniske undersøkelser rundt Deepwater Horizon-ulykken er avsluttet, og det europeiske offshore sikkerhetsregimet har blitt revurdert, heter det i et utkast av forslaget, skriver Upstream.

Forslaget ble lagt fram første gang i juli i år, og skal den gang ha ført til paniske tilstander i europeiske land, som er avhengige av olje- og gassindustrien. Den britiske petroleumsindustrien svarte forslaget med å påpeke risikoen med et slikt lovforslag.

– økende investeringer vi har sett i det siste, hele 57 milliarder så langt i år, står i fare om boreforbudet vedtas. Et boreforbud er også urettferdig i forhold til de store forskjellene innen regelverk og praksis som eksisterer i EU i motsetning til USA, sa en talskvinne for Oil and Gas UK til Scotsman i sommer.

Forslaget må opp i Europaparlamentet og er avhengig av godkjenning fra 27 EU medlemsland før det trer i kraft.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger