Publisert 4. februar 2000

Nærings- og handelsminister Trond Giske tok med seg USAs ambassadør Barry B. White på besøk til Melkøya-anlegget utenfor Hammerfest. Giske brukte anledningen til å vise fram norsk høyteknologisk leverandørindustri.

Besøket på Melkøya, som er LNG-anlegget knyttet til Statoils Snøhvitfelt, er som del av en større rundreise i Troms og Finnmark for ministeren.

– Det er hyggelig å vise næringsministeren og ambassadøren et anlegg som har skapt så store ringvirkninger og entusiasme i Vest-Finnmark, sier konserndirektør for Utbygging og Produksjon Norge i Statoil, øystein Michelsen, i en pressemelding.

– LNG-anlegget ved Hammerfest viser hvordan vi kan utvikle vår virksomhet i nært samarbeid med lokale myndigheter og legge grunnlaget for langsiktig verdiskaping og aktivitet i en region som tidligere var preget av fraflytting. Det er inspirerende å ta i mot gjester på Melkøya og la dem føle engasjementet og optimismen som har preget denne regionen de siste årene, fortsetter han.

Anlegget leverer blant annet gass til USA, men har siden oppstarten vært rammet av flere produksjonsforsinkelser og -stanser. For tiden står anlegget etter at oppstarten etter en revisjonsstans ikke gikk som den skulle.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger