Gjorde funn utenfor Elfenbenskysten

(Illustrasjon: Shutterstock)
Publisert 9. mars 2015

Oslo-noterte RAK Petroleum bekrefter at et av deres investeringer har gjort et olje- og gassfunn.

RAK Petroleum plc, et Oslo-notert investeringsselskap, skriver i en melding at det ble gjort et funn i Marlin North-1-brønnen, boret av Foxtrot International LDC offshore Elfenbenskysten (Côte d’Ivoire).

Det strømmet gass og olje fra Turonian og Nedre Senonian intervaller, som tidligere ikke hadde påvist hydrokarboner i blokk CI-27. En 22 meters perforert seksjon av gassførende kolonne i Turonian strømmer ved en stabilisert hastighet på 25 millioner kubikkfot per dag av gass og 150 fat per dag av kondensater gjennom en 46/64 tommers dyseåpning. Nedre Senonian, en 11-meters perforert del av oljeførende kolonne, strømmer oljen på en stabilisert rate på 1525 fat per dag, med en oljekvalitet på 27 grader API, samt 0,6 millioner kubikkfot gass per dag gjennom en 28/64 tommers dyseåpning.

Brønnen, som ble boret på 65 meters vanndyp, nådde et vertikalt dyp på 2790 meter. En erklæring av funnet har blitt sendt til landets Olje- og energidepartement og en evaluering og avgrensningsprogram følger.

Gjennom Mondoil Enterprises LLC har RAK Petroleum en en tredjedels eierskap i Foxtrot International, som igjen driver blokk CI-27 med 27,5 prosent eierandel. Andre partnerne i blokken er det statlige oljeselskapet, Petroci, og SECI.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger