Publisert 4. februar 2000

Scomi Oiltools stakk av med den viktige kontrakten for boreavfallshåndtering (Drilling Waste Management) for BP Norges Skarv-utbygging. Underleverandør og samarbeidspartner blir miljøgiganten Veolia Miljø.

Dette er første gangen Scomi Oiltools har vunnet en kontrakt med BP Norge, og kontrakten dekker komplett avfallshåndtering for selskapet. Kontraktverdien er oppgitt til ca.80 millioner kroner, med mulighet for økning til 160 millioner kroner dersom opsjonen på to år blir benyttet.

Kontrakten gjelder både offshore og onshore avfallshåndtering for BP, hvor offshoredelen består av Skarvfeltet i Norskehavet.

SKARV: Som en del av kontrakten med BP skal
Scomi stå for kompeltt avfallshåndtering ved
Skarv-utbyggingen. (foto:BP NORGE)

Barentserfaring
– BP satser på miljø, og Scomi har erfaring som leverandør av miljøtjenester i Barentshavet. Vi har hatt kontrakter med blant annet Eni og StatoilHydro under deres boreoperasjoner i Barentshavet, hvor vi har hatt totalansvar for avfallshåndteringen. Disse erfaringene er gode å ha med seg i arbeidet med denne kontrakten, sier administrerende direktør for Scomi Oiltools Norge, Bernt Haave, til Oilinfo Weekend.

Scomi skal jobbe sammen med Veolia Miljø for prosessering av boreavfallet og avfallsvannet. En stor glede for Scomi, da Veolia er ansett som ett av verdens største og ledende selskaper innen miljø og nettopp avfallshåndtering. Men Haave er ydmyk overfor faktumet at Scomi vant kontrakten.

Minst, men best
– Vi er veldig ivrige og entusiastiske for å ha vunnet denne kontrakten, da det framhever flere av Scomis styrker. En stort pluss er at vårt forhold til BP nå vil bli styrket. Men denne kontrakten er også en bekreftelse for Scomis tekniske kunnskap. Vårt samarbeid med Veolia er også et pluss, da de er industriekspertene innen avfallsvann, sier Haave til Oilinfo Weekend.

I linje med reguleringene for andelen organisk innhold i avfallsvann, har Scomi Oiltools utviklet en hurtigere og bedre teknologi for behandlingen av avfallsvann. Denne nye teknologien reduserer det totale organiske karboninnholdet før avfallet håndteres.

Ifølge Haave er alt utstyr og teknologi for rensing av vann utviklet og bygd i Stavangerregionen, sammen med en av Scomis underleverandører, Rena Chemicals.

Ny base i nord
Som en del av avtalen skal Veolia og Scomi sammen bygge nye fasiliteter nær Sandnessjøen i Nord-Norge.

– Den nye basen i Sandnessjøen vil skape omtrent ti nye arbeidsplasser innen arbeid med borebehandling av boreavfall og kaks, sier Haave, og legger til at det er et pluss i boka å kunne skape synergieffekter til den nordlige landsdelen.

BERNT HAAVE:Scomi-sjefen ser fram til 2009.
(foto:ESKIL ERIKSEN)

Lønnsom investering
Kontrakten med BP blir en god start på 2009 for Scomi Oiltools.

– Vi er sikre på at våre investeringer i miljøbehandling og teknologi vil fortsette å vokse, til tross for dagens markedssituasjon i olje- og gassektoren. Vi begynner å se fruktene fra våre investeringer over de siste par årene, og vi tror de vil utelukkende bidra til vekst i selskapet, sier Haave til Oilinfo Weekend.

I tillegg til en effektiv behandling av avfallsvann vil den nye teknologien for avfallsvann redusere operasjonelle kostnader. Teknologien vil fjerne bruken av filterkartonger, samt minske behovet for bemanning.

Denne saken er hentet fra Oilinfo Weekend . Oilinfo Weekend er vårt ukentlige, mailbaserte nyhetsbrev som oppsummerer ukens nyheter og bringer frem menneskene bak nyhetene i oljebransjen. I tillegg presenterer vi mat/vin stoff, offshore-været og golftips.

Her bestiller du abonnement på Oilinfo Weekend . Tjenesten er gratis!
Weekend-redaksjonen kan tipses på magnus@oilinfo.no

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger