Publisert 4. februar 2000

12 år etter produksjonsstart, stenger Statoil og partnere ned Glitne-feltet.

Petrojarl 1 (Foto: Teekay)

– Da Glitne ble satt i produksjon i 2001, var tanken at feltet skulle produsere i 26 måneder. Tolv år senere hentes de siste dråpene opp, og beslutningen om å stenge feltet er nå tatt, skriver Statoil i en melding.

Statoil mener at historien om Glitne viser hva ulike tiltak kan bety for å firedoble levetiden på et felt.

– Fra plan for utbygging og drift (PUD) i 2001, var forventet levetid inntil tre år. Både prosesstiltak, boring av nye brønner og brønntiltak er del av oppskriften som har bidratt til å gjøre Glitne til en fantastisk historie om levetid og økt oljeutvinning (IOR), skriver Statoil i meldingen.

– Når beslutningen om å stenge ned er satt, settes det samtidig punktum for en IOR-historie som få kunne se for seg for tolv år siden. Totalt er det produsert 55 millioner fat, noe som er over en dobling av det opprinnelige anslaget, skriver selskapet videre.

Statoil har nå gitt Teekay oppsigelse av kontrakten på Petrojarl1.

– Statoil boret nye brønner på Glitne både i 2004, 2005, 2007 og 2012. Den siste brønnen i 2012 viste seg dessverre å ikke være drivverdig. Nå er beslutningen om å å stenge ned feltet tatt og Teekay har mottatt oppsigelse av kontrakten på Petrojarl1. Kontrakten har seks måneders oppsigelsestid, og det vil være full aktivitet i denne perioden, skriver Statoil i meldingen.

– Når levetiden nå går mot slutten, er det med visshet om at alt som er mulig å gjøre for å hente ut av ressurser nå er gjort. Vi er svært godt fornøyd med det arbeidet som er nedlagt for å hente ut de siste dråpene av dette feltet. Samtidig er det viktig at avviklingen vi nå står ovenfor skjer på en profesjonell, sikker og god måte, sier områdedirektør for drift nordsjøen vest, Jannicke Nilsson.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger