Global Connect skal digitalisere «Nordsøens Energiø»

Foto: Global Connect
Publisert 7. juni 2022

Ørsted + ATP har underskrevet en avtale med GlobalConnect om å gjøre den danske havvind-satsningen «Nordsøens Energiø» til et «digitalt knutepunkt på tvers av landegrenser» ved bruk av selskapets digitale infrastruktur. 

«Ved å gjøre Nordsøens Energiø til et digitalt knutepunkt, vil Danmark dessuten være sentralt plassert til at tiltrekke investeringer til to av de største langsiktige vekstindustriene på verdensplan: fornybar energi og digital infrastruktur», skriver selskapene i en pressemelding. 

«Med dagens avtale baner Ørsted + ATP og GlobalConnect veien for å tiltrekke teknologigigantene til Danmarks kommende energiøy i Nordsjøen. Nærheten til grønn energi i stor skala og GlobalConnects sikre og robuste digitale fundament kan tiltrekke betydelige investeringer til Nordsøens Energiø og dermed også til Danmark. Dessuten blir den smarte energiøya en sentral del av den neste fasen av den regionale utbygningen av havvind i Danmark, som blant annet muliggjør autonom drift og ytterligere digitalisering av havvind.»

Siste fra forsiden

+

Rigger seg for å bore 546 dager på Kristin Sør og Tyrihans

+

Vurderer å koble Ekofisk til Sørlige Nordsjø 2

Heerema bygger understellet til Munin-plattformen

Betydelig oljefunn i Nordsjøen 

+

Gassalarm på Statfjord A – 100 evakuert

Sikrer seg mer jobb for Deepsea Bollsta

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger