Publisert 4. februar 2000

EMAS AMC, tidligere Aker Marine Contractors, har sikret seg kontrakt for installasjon av en rekke brønnhodeplattformer offshore Thailand. Ordreboken fyller seg raskt opp.

Singaporebaserte EMAS kjøpte historierike Aker Marine Contractors tidligere i år, og har satt seg et ambisiøst mål om å få en ordrebok verdt over én milliard dollar innen utgangen av 2011. Med en ny gigantkontrakt fra Chevron Thailand i hånden er selskapet nå godt på vei.

Kontrakten dekker installasjon av en rekke brønnhodeplattformer på Chevrons felt offshore Thailand, herunder også tilhørende rørledninger. Jobben skal starte tidlig i 2012, og skal være unnagjort over en treårsperiode. Det er også opsjoner lagt inn for en toårig forlengelse. Den spesifikke kontraktsverdien er ikke oppgitt i EMAS AMCs pressemelding, men selskapet melder at kontrakten fører til at ordreboken er verdt over 600 millioner dollar.

– Den totale subsea ordreboken for EMAS AMC er nå godt over halvveis til det kortsiktige målet om en verdi på én milliard dollar for dette segmentet. EMAS AMC er nå godt på vie til å bli fullt integrert i EMAS-systemet, og den sammenslåtte enheten hjelper oss videre mot målet å bli verdensledende innen marin- og offshorekonstruksjon, sier administrerende direktør i EMAS, Lionel Lee, i en kommentar.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger