Publisert 8. mai 2013
Statoil og operatør ExxonMobil har godkjent utbyggingen av Julia-feltet i Mexicogolfen, som ventes å inneholde seks milliarder fat.

,

Statoil melder i dag tidlig at Julia-feltet, som ligger om lag 320 kilometer sør for New Orleans, Louisiana, har blitt godkjent av ExxonMobil og Statoil.

Julia ble funnet i 2007, og de tilstedeværende ressursene forventes å være nærmere seks milliarder fat.

– Kunngjøringen bekrefter avtalen mellom operatøren Exxon Mobil Corporation og Statoil om å gå videre med feltutbyggingen som ventes å ta om lag tre år. Partnerne eier 50 prosent hver i feltet, skriver Statoil i meldingen.

Julia vil ifølge Statoil bli bygget ut med et undervannsanlegg med oppkobling til den flytende produksjonsplattformen for Jack- og St. Malo-feltene, som ligger om lag 25 kilometer fra Julia-feltet og har Chevron U.S.A. Inc som operatør.

Statoil er også partner i utbyggingen av feltene Jack og St. Malo, som ble godkjent i 2010.

– Vi er svært glade for at vi kan gå videre med den første fasen av denne viktige utbyggingen. Julia-feltet vil bidra sterkt til vår voksende portefølje i Mexicogolfen. Feltet har et betydelig langsiktig produksjonspotensial, som kan realiseres ved bruk av teknologi, sier Jason Nye, direktør for Statoils offshore-virksomhet i USA.

Boreoperasjonene skal etter planen starte i 2014, og oppstart av produksjonen ventes i 2016. Det antas at feltets levetid vil være på inntil 40 år, med en produksjonsrate i startfasen på inntil 34.000 fat olje per dag.

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger