Publisert 16. juni 2006

Amerikanske myndigheter har godkjent Statoils søknad om å utvide re-gassifiseringskapasiteten for flytende naturgass (LNG) ved Cove Point-terminalen på østkysten av USA.

Statoil har en langsiktig leieavtale for re-gassifisering ved mottaks-
terminalen Cove Point på østkysten av USA.
(Foto: Cameron Davidsen)

Det amerikanske myndighetsorganet Federal Energy Regulatory Commission (FERC) godkjente 15. juni søknaden om å utvide re-gassifiseringskapasiteten for flytende naturgass (LNG) ved mottaksterminalen Dominion Cove Point på østkysten av USA, melder Statoil.

Statoil har en langsiktig leieavtale ved Cove Point, og vil nå se nærmere på betingelsene i godkjenningen fra FERC som forventes å bli kunngjort i løpet av få dager.

Statoil signerte i juni 2004 avtaler med eieren av terminalen, det amerikanske selskapet Dominion Cove Point LNG, som sikrer Statoil en firedobling av kapasiteten på Cove Point fra dagens 2,4 milliarder kubikkmeter årlig til 10 milliarder.

Som en del av kapasitetsøkningen kom Statoil også til enighet om å kjøpe utvidede tjenester for rørledningstransport og lagring.

– Godkjenningen Dominion nå har fått fra FERC er en viktig milepæl i arbeidet med å realisere økt kapasitet for Statoil. Utvidelsesprosjektet går etter planen og Dominion forventer oppstart i andre halvår 2008, sier direktør Kurt Georgsen i Naturgass i Statoil.

Han sier utvidelsen er en betydelig satsing i et sterkt voksende marked for flytende naturgass i USA, samtidig som markedstilgangen via Cove Point er strategisk viktig for Snøhvit og andre LNG-prosjekter som Statoil vurderer.

I dag fylles Statoils kapasitet ved terminalen med tredjeparts gass fra ulike skipere. Når Snøhvit-feltet i Barentshavet starter produksjonen i slutten av 2007, vil Snøhvit-selgerne levere gass til mottaksanlegget og videre inn i et robust gassmarked i de nord-østlige delene av USA.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger