Godtar Prospector-forsinkelse

Publisert 8. april 2013
Total godtar at leveringsdatoen for riggen «Prospector 1» blir forsinket.

,

Selskapet har ikke til intensjon om å utøve sin rett til å terminere charter-kontrakten selskapet inngikk med Prospector 23. juli i fjor. Det opplyser Prospector Offshore Drilling i en melding.

I tillegg har selskapet inngått en avtale med Dalian Shipbuilding Industry Offshore om å utvide utløpsdatoen på opsjonsavtalen for bygging av to rigger. Denne skulle utløpt 31. mars, men er nå utsatt til 30. juni 2013.

Prospector melder også at selskapets finansdirektør, Steven A. Manz, har sagt opp sin stilling med effekt fra 9. april. Manz begynte i selskapet som en av grunnleggerne i 2010.

– Jeg er veldig fornøyd med Totals bekreftelse av kontrakten og med vårt nære tekniske samarbeid da vi forbereder riggen og mannskapet til å arbeide på Totals utfordrende HTHP boreprogram, sier administrerende direktør i Prospector, Robert W. Rose.

– Nivået på anbudsaktivitet er det høyeste siden vi startet selskapet og vi har fem aktive anbud for “Prospector 3” og “Prospector 5”. Inspeksjonsgrupper som representerte fire av disse mulighetene har besøkt riggene de siste 60 dagene, med oppfølgingsbesøk planlagt denne måneden. Vi nyter fortsatt stor interesse fra potensielle riggkjøpere som har besøkt riggene forrige måneden, sier han.

Siste fra forsiden

DNO kjøper fem felt i Norne-området

Enighet i sokkeloppgjøret – lønnsøkning på 44.000 kroner

+

Sender Linus til Hanøytangen for klassing

Neste stopp, Barentshavet

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger