Gohta er ferdigtestet

Publisert 2. oktober 2013

Lundin har testet ferdig Barentshav-funn, og planlegger nå avgrensningsbrønner.,Lundin kunne for tre uker siden melde om et lovende funn i Barentshav-letebrønnen 7210/3-1 Gohta i lisens 492 . Operatøren kunne ikke umiddelbart si noe om størrelsen på funnet, men var raskt ute med å iverksette en produksjonstest. Testperioden er nå ferdig før tiden, og man har mer konkrete data å forholde seg til.

Foreløpige beregninger av størrelsen på funnet er mellom 10 og 23 millioner standard kubikkmeter (145 millioner fat) utvinnbar olje og mellom 8 og 15 milliarder standard kubikkmeter utvinnbar gass. Resultatene bekrefter for første gang utvinnbar olje og gass i en letemodell av perm alder i norsk del av Barentshavet. Videre avgrensning av funnet planlegges.

En vellykket formasjonstest er gjennomført i Røyeformasjonen. Maksimum daglig produksjonsrate var på 683 standard kubikkmeter olje og 222300 standard kubikkmeter assosiert gass gjennom en 44/64 tommers dyseåpning. Gass/olje forholdet er 190 Sm 3 /Sm 3 . Dette er den første vellykkede testen i permiske kalksteinsbergarter på norsk sokkel.

Brønnen ble boret til et vertikalt dyp på 2515 meter under havflaten, og ble avsluttet i Røyeformasjonen av perm alder. Havdypet er 342 meter. Brønnen blir nå permanent plugget og forlatt, og semien «Transocean Arctic» tar turen ned til nordsjøen for å bore avgrensningsbrønn 35/9-10 S for Wintershall.

Lundin Norway AS er operatør i lisens 492 med 40 prosent eierandel. Partnerne er Det Norske oljeselskap ASA (40 prosent) og Noreco Norway AS (20 prosent).

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger