Publisert 3. juli 2014

Ansetter forretningsleder for arktisk gruvedrift og miljøvern., Lars Brunner. (Foto: Golder Associates)

Golder Associates Ltd. ansetter marinbiologen Lars Brunner. Brunner er en teknisk konsulent for arktiske områder og går inn som forretningsleder for arktisk gruvedrift og miljøvern. Han blir også en viktig medarbeider for konsulentfirmaets olje- og gassaktiviteter, særlig i Arktis.

I de siste årene har Golder bygd opp et team knyttet til satsingen i Arktis, med spesialistgrupper som arbeider med gruvedrift og utvinning av olje og gass under harde klimatiske forhold.

Den seneste tiden har Brunner arbeidet mye med leteboring etter olje og gass og i gruvesektoren på Grønland. I løpet av over 20 års fartstid som miljøkonsulent har han skaffet seg omfattende erfaring både når det gjelder onshore- og offshorevurdering. I tillegg har han kjennskap til miljølovgivning, naturressursforvaltning, overvåkings- og kontrollprogrammer og akvatisk økologi/biologi som omfatter alle trofiske nivåer fra plankton til havpattedyr.

Før han kom til Golder, var Brunner hovedrådgiver for Inuplan A/S i Nuuk, Grønland. Herfra bringer han med seg erfaring med forretningsutvikling i offentlig og privat sektor, bransje- og markedsanalyser, gjennomførlighetsanalyser og utforming av investerings- og utviklingsprosjekter.

– Teamet vårt får et unikt utgangspunkt for å kunne levere kvalitetstjenester i noen av de mest krevende og avsidesliggende områdene i verden, sier Hans Christian Krarup, nasjonal leder for Golder i Danmark.

– Lars er et vesentlig tilskudd til teamet vårt. Hans brede og mangeårige erfaring betyr at vi kan fortsette å levere ypperlig rådgivning, sier han.

Med Lars Brunner og Marc O. Hansen, sistnevnte is- og havmiljøekspert hos Golder i København, samt Vidar Ellefsen, prosjektdirektør med base i Norge og viktig nøkkelperson når det gjelder arktisk utvikling, utvider Golder sitt arktiske team for å sikre optimal betjening av sine arktiske kunder.

Brunner har en mastergrad i biologi fra Universitetet i København. Han har også eksamen i miljøforvaltning fra den kongelige veterinær- og jordbrukshøyskolen i Danmark og i fiskeriakustikk fra Simrad og Havforskningsinstituttet i Norge.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger