Goliat-overskridelse doblet fra i fjor

Publisert 8. oktober 2014

Statsbudsjettet 2015 : Oppdatert investeringsanslag for Goliat viser en økning på NOK 15,4 milliarder fra PUD, og NOK 7,4 milliarder mer enn i fjor.,Det kommer frem i forslaget til statsbudsjettet for 2015.

Samlede investeringer knyttet til prosjekt som fremdeles er under utbygging på norsk sokkel er beregnet til om lag 334 milliarder kroner. Dette utgjør en økning på omtrent 29 milliarder kroner fra det som ble skissert ved PUD/PAD-tidspunktet. Investeringsanslaget i år er cirka 13,7 milliarder kroner høyere for disse prosjektene sammenlignet med fjorårets.

Ved levering av plan for utbygging og drift (PUD) var investeringsanslaget for Goliat 31,295 milliarder kroner. Det nye anslaget er på 46,692 milliarder kroner.

Det oppdaterte investeringsanslaget for Goliat viser ein økning på 15,4 milliarder kroner fra PUD, noe som tilsvarer en økning på 49,2 prosent. Økingen fra samme rapportering i fjor er på 7,4 milliarder kroner, noe som tilsvarer en dobling på ett år, ifølge oversikten til Olje- og energidepartementet.

Hovedårsakene til kostnadsøkningen er høyere markedspriser, lengre leveringstid for utstyrspakker, høyere råvarekostnader og valutaeffekter.

I tillegg er prosjektet blitt dyrere på grunn av teknologiske utfordringer, mer omfattande planlegging og større arbeidsmengde enn ventet, noe som har ført til at ventet produksjonsstart nå er i løpet av 2015.

Les også: Goliat-leveranse i 2015

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger