Publisert 4. februar 2000

Eni skyver byggekontrakten for FPSO-en til Goliatfeltet foran seg, inn i det nye året. Kontrakten skulle i utgangspunktet deles ut i løpet av 2009.

FPSO-en skal bygges basert på et design som er utviklet av Sevan Marine. Kontrakten for konseptet vant Sevan i tøff kamp med Aker Solutions, som nå håper å få kontrakten på å bygge enheten.

– Vi vil ikke tildele kontrakten på Goliat FPSO før et stykke ut på nyåret, sier kommunikasjonssjef i Eni Norge, Andreas Wulff, til TU.no.

I utgangspunktet dannet Aker Solutions et konsortium med Aibel og Samsung Heavy Industries, men etter dårlige tilbakemeldinger fra operatør Eni ble konsortiet oppløst, og Aker Solutions leverte inn et anbud hvor Samsung kun var en underleverandør til Aker Solutions . Ifølge anbudet skal Samsung bygge understellet til FPSO-en, mens Aker Stord vil ha ansvaret for topside og sammenstilling av understell og topside.

Det er tre anbud på byggingen av enheten. I tillegg til Aker Solutions er også to utenlandske verft med i kampen, melder Teknisk Ukeblad. årsaken til utsettelsen skal være at anbyderne har bedt om mer tid for å gi sine anbud.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger