Publisert 4. februar 2000

ENI går for den mest miljøfiendtlige løsningen når de velger å foreslå en offshoreløsning med lastebøyer for oljen på Goliatfeltet.,Med Statfjord og Draugenutslippene friskt i minne er mange skeptiske til bøyelasting. En rapport gjort av Lilleaker Consulting for ENI rangerte ilandføring av oljen som den beste løsningen, fulgt av en løsning med et FPSO-fartøy på en andreplass. Bøyelasting fulgte etter dette. Likevel anbefaler ENI denne siste løsningen.

– Nå har vi en dialog i lisensen, men det er den anbefalingen operatøren har hatt og det som vi mest sannsynlig vil anbefale i lisensen, sier kommunikasjonsjef i Eni Jone Stangeland til NRK Nordnytt.

Nordnorske politikere har tidligere presset på for å få til en ilandføringsløsning for å få flere arbeidsplasser til regionen. Nå vil det være opp til regjeringen å få selskapet til å endre mening i følge NRK. Det har tidligere også vært store diskusjoner om miljømessige konsekvenser i forbindelse med Goliat-utbyggingen. Ordfører Eva Husby i Hasvik legger ikke skjul på at hun er skuffet.

– Vi godtar ikke det. Det blir sagt at oljen kommer i land til Hasvik på et eller annet vis. Vi vil ikke ha den i fjæresteinene. Vi vil ha den i land gjennom rør til øya vår, sier Hasby.

Den endelige avgjørelsen er enda ikke tatt..

– Dersom vi bygger ut Goliat med en bunnramme og oljeledning med full prosessering på land, så vil det vanskeliggjøre videreutvikling og tilknytning av eksisterende funn og eventuelt nye funn, som ligger nær Goliat, sier Stangeland.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger