Gotama var tørr

Publisert 27. mai 2014

Tullow Oil avslutter 31/2-21 S Gotama . , Tullow Oil Norge AS, operatør for PL 550 , er i ferd med å avslutte boring av undersøkelsesbrønn 31/2-21 S Gotama . Brønnen er boret om lag 12 kilometer nordvest for Troll C plattformen i Nordsjøen.

Primært letemål for brønnen var å påvise petroleum i øvre jura reservoarbergarter (Draupneformasjon). Sekundært letemål var å påvise petroleum i øvre- og midtre jura reservoarbergarter (Sognefjord-, Fensfjord-, Krossfjordformasjon og Brent gruppen).

Brønnen påtraff ikke reservoarbergarter i Draupneformasjon. I sekundært mål ble det påtruffet reservoarbergarter i Sognefjord-, Fensfjord-, Krossfjordformasjon og Brentgruppen. Reservoarene er av god kvalitet, men de er vannfylt. Brønnen er klassifisert som tørr, og det er utført datainnsamling.

Brønnen er den første letebrønnen i PL 550 . Tillatelsen ble tildelt i TFO 2009.

Brønnen ble boret til et vertikalt dyp av 3217 meter under havflaten og ble avsluttet i undre jura reservoarbergarter (Cookformasjon). Havdypet er 348 meter. Brønnen blir nå permanent plugget og forlatt.

Brønn 31/2-21 S ble boret av «Borgland Dolphin» som nå skal til PL 558 i Norskehavet for å bore undersøkelsebrønn 6507/5-7 Terne der E.ON E&P er operatør.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger