Publisert 9. juni 2008

En arbeidsgiver er idømt 5.000 kroner i oppreisning, men frikjent for påstander om trakassering, etter at han logget en ansatts PC-bruk gjennom et år på grunn av mistanke om fravær.

NTB

Borgarting lagmannsrett mente at tolkningen av dataloggene gikk for langt, og tilkjente den kvinnelige medarbeideren 5.000 kroner i erstatning.

Bruken av kvinnens PC som hemmelig stemplingsur er likevel langt på vei akseptert av retten, som mener at arbeidsgiveren Harald Rømcke hadde saklig grunn til å kontrollere datamaskinen fordi det forelå konkret mistanke om et alvorlig tillitsbrudd, skriver VG.

Rømcke er derfor frikjent for anklagene om trakassering.

Kvinnens (52) advokat Jonas Madsø mener historien er et skrekkeksempel fra arbeidslivet og opplyser at hun vurderer å anke dommen til Høyesterett.

Rømckes advokat Nicolay Skarning mener at arbeidsgiveren har vunnet en viktig seier og sier at dommen gir arbeidsgivere vid adgang til å kontrollere ansatte.

Informasjonsdirektør Ove Skåra i Datatilsynet sier til VG at dersom en arbeidsgiver bruker PC-en på en arbeidsplass som et slags stemplingsur, så bør den ansatte informeres om det.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger