Publisert 4. februar 2000

Wintershall kjøpte Revus for mange milliarder for to år siden. Nå er nesten hele suksessleteteamet borte, men lete- og produksjonssjef Martin Bachmann har tro på fortsatt letesuksess i Nordsjøen.

MARTIN BACHMAN:Tror på fortsatt letesuksess.
(Foto:HENRIK SALTHE)

Harald Vabø kunngjorde i forrige uke at han gir seg som toppleder i Wintershalls norske avdeling, som ble dannet etter at det tyske selskapet kjøpte opp Revus Energy for to år siden. Revus ble startet av Harald Vabø og flere kompanjonger som ledet Revus Energy til stor letesuksess. Når er alle fra ledelsen i Revus forsvunnet fra Wintershall, men Martin Bachmann, som har ansvaret for selskapets lete- og produksjonsvirksomhet på global skala, tror selskapet vil klare å fortsette med letesuksessen.

Kommer og går
– Vi har gjort fem funn på norsk sokkel og nord i Nordsjøen på britisk side det siste året, og vi har rekruttert flere folk enn vi har mistet. Da vi kjøpte opp Revus var de omtrent 40 personer, og nå har vi passert 100 ansatte i Norge, sier Backmann.

Backmann forteller at han i går hadde møte med selskapets leteteam, og har stor tro på at de er kreative nok til å finne flere felt i områder de større oljeselskapene har sett grundig på tidligere.

– Det er så mange attraktive folk på markedet her i Stavanger, og jeg er ikke bekymret for tilflyten av gode ideer når det gjelder leting. Det viser vi også ved at vi bruker mer enn halvparten av vårt globale letebudsjett i Norge, sier Backmann til Petro.no.

– Hvis ansatte har lyst å slutte og finne på noe annet, må vi jo bare la dem gå videre, legger Backmann til.

Grosbeak kan bli første
Backmann forteller at selskapets første utbygging muligens blir Grosbeak-funnet nær Gjøa i den nordlige delen av Nordsjøen, og at dette kan bli både en stand alone-utbygging eller som en tie in til Gjøa.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger