Publisert 28. mai 2007

Miljøorganisasjonen Greenpeace aksjonerte natt til mandag mot atomkraftverket Olkiluoto som er under bygging på vestkysten av Finland., NTB

Foto: Teollisuuden Voima Oy (TVO)

Aktivistene blokkerte veien til det som skal bli Finlands femte atomreaktor med tønner fylt av sement som de lenket seg fast til. Andre lenket seg fast til selve porten.

Finsk politi rykket inn og fjernet de fleste aktivistene, men hadde i morgentimene ennå ikke greid å få ned seks aktivister som hadde klatret opp i en høy byggekran på området.

– Vårt krav er at utbyggerne legger alle kort på bordet og at informasjonen som fikk parlamentet til å gi grønt lys til prosjektet blir revurdert. Det må bli slutt på mørkleggingen, sier Martina Krüger som er talskvinne i Norden for Greenpeace i energispørsmål.

Greenpeace hevder at den finske Strålsäkerhetscentralen Stuk har påvist over 1.000 brudd på sikkerhetsforskriftene ved anlegget og mener at det er åpnet for tekniske løsninger som strider mot tidligere forskrifter og som svekker sikkerheten.

Partiet De gröna forlot i 2002 den finske regjeringen i protest mot beslutningen om å bygge Olkiluoto-kraftverket. Reaktoren skal etter planen stå klar ved utgangen av 2010.

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger