Publisert 31. januar 2008

Miljøorganisasjonen Greenpeace og Frp går sammen i en felles front mot fullskala CO2-rensing på Kårstø og det de mener er uansvarlig bruk av miljømilliarder.

NTB

Truls Gullowsen i Greenpeace og Frps Ketil Solvik-Olsen mener regjeringen bør skrinlegge CO2-fangst og – lagring ved gasskraftverket på Kårstø og utfordrer regjeringen til å bruke pengene langt mer effektivt.

– Hovedutgiftene i regjeringens prosjekt på Kårstø er energiutgifter, betong og stål. Pengene burde vært brukt på kunnskapsutvikling, sier Solvik-Olsen til NRK. Regjeringen bør heller bruke milliardene til å utvikle ny teknologi, og kjøpe klimakvoter i utlandet, istemmer Gullowsen.

Både Frp og Greenpeace viser til at renseanlegget i løpet av 25 års drift vil ha en totalkostnad på 17,5 milliarder kroner og rense maksimalt 25 millioner tonn CO2.

De nye miljøvennene foreslår isteden bygging av fem pilotanlegg for CO2-rensing der man kan få testet ut et spekter av teknologier. De foreslår 2,5 milliarder kroner til klimakvotekjøp for å gjøre gasskraftverket på Kårstø klimanøytralt og ti milliarder til utvikling av rense-, fangst- og lagreteknologi.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger