Greenpeace på plass i Ølen

Publisert 13. juni 2014

«West Alpha» klargjøres for verdens nordligste boring. Greenpeace protesterer.,Greenpeace-skipet «Esperanza» måtte gi tapt mot Statoil og boringen av Apollo-brønnen, men har ikke lagt til kai for sommeren. Nå er skipet på plass i Ølen, der «West Alpha» klargjøres for arktiske operasjoner. Organisasjonen melder at de er bekymret over sikkerheten, og ber om at hele prosjektet skrinlegges.

– Vi kommer rett fra Barentshavet hvor vi i 90 timer protesterte mot Statoils boring nær Bjørnøya. Nå er vi i Ølen for å rette oppmerksomheten mot et av de andre ekstreme boreprosjektene som planlegges i Arktis i år: ExxonMobils boring i det russiske Karahavet, sier Erlend Tellnes, kampanjeleder i Greenpeace og om bord på «Esperanza», i en melding.

Organisasjonen reagerer på at oljeselskapene beveger seg lenger og lenger nordover.

– I sommer planlegges det flere ekstreme oljeprosjekter i Arktis. Blant de verste er Statoils oljeboring nær Bjørnøya, seismikkskyting nær iskanten og ExxonMobils planer med «West Alpha»-riggen som nå er her i Ølen. Om de starter den planlagte boringen i det russiske Karahavet i sommer, vil de frata Statoil den tvilsomme rekorden det er å bore verdens nordligste oljeboring. Vi ser helst at alle de tre prosjektene avlyses, av hensyn til sårbar arktisk natur og verdens klima, sier Tellnes.

Siste fra forsiden

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger