Publisert 4. februar 2000

Grenland Group har sikret seg kontrakt for leveranse av et komplett system for oksygenreduksjon, et såkalt Minox-system, til Chevrons gigantiske Tahiti-prosjekt i Mexicogulfen.,Minox-anlegget skal leveres til amerikanerne tidlig i 2011, og vil få en prosesskapasitet på rundt 100.000 fat vann per dag, melder Grenland Group

Minox ble i sin tid utviklet av Grenland Group i samarbeid med Norsk Hydro, og anlegget vil effektivt fjerne eller redusere mengden oksygen i injeksjonsvann, noe som både gir miljøfordeler og øker produksjonskapasiteten. Ved bruk av et slikt system kan man få oksygeninnholdet i injeksjonsvannet ned til under 20 ppb. 30 slike systemer er allerede levert og installert på felter i Nordsjøen, Brasil, Malaysia, og Vest Afrika og USA; sist til Shells Ursa-plattform i Mexicogulfen.

Verdien på kontrakten er ikke oppgitt.

Dypvannsprosjektet Tahiti ligger rundt 300 kilometer utenfor kysten av New Orleans. Det er det den største utbyggingen på dypt vann i Mexicogulfen noensinne, og man regner med at mellom 400 og 500 millioner fat utvinnbare oljeekvivalenter ligger i feltet. Vanndybdene er på solide 4.000 meter, og produksjonen skal foregå via to subsea boresentre som skal sende olje til en flytende lagringsinstalasjon, støttet av en truss spar-løsning.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger