Publisert 4. februar 2000

I går ble det kjent at Samsung fikk kontrakt for bygging av dekket til Valemon. I dag kommer det flere detaljer om prosjekteringsarbeidet Grenland Group skal gjøre for Samsung.

VALEMON: Skal bygges ut med en delvis
ubemannet brønhodeplattform knyttet til
Kvitebjørn-plattformen. (Ill.: STATOIL)

Samsung skal gjennomføre såkalt detailed engineering og fabrikasjon på prosessdekket til Valemon-plattformen. Kontrakten for arbeidet er verdt 200 millioner kroner, og arbeidet begynner umiddelbart. Arbeidet starter umiddelbart, og skal være ferdig til februar 2014.

– Plattformens flammetårn skal i sin helhet bygges ved Grenland Groups verksted i Tønsberg. I tillegg omfatter kontrakten en opsjon om å leveranse av ingeniørtjenester i forbindelse med oppkobling og igangkjøring av plattformen, skriver Grenland Group i en pressemelding.

– Dette er første gang Statoil setter ut et EPC oppdrag i forbindelse med nye feltutbygginger på norsk sokkel til en koreansk leverandør. For Samsung er dette et betydelig gjennombrudd og en anerkjennelse av selskapets betydelige kompetanse innen leveranser til offshore sektoren. Oppdraget bekrefter og styrker dessuten Grenland Groups posisjon som en ledende leverandør av design- og engineeringtjenester i forbindelse med topside-konstruksjoner, understreker konsernsjef Otto Søberg i en pressemelding.

Technips avdeling i Kuala Lumpur skal også gjøre lignende arbeide som Grenland Group. Prosjektet skal dermed først ha sin hovedaktivitet hos Grenland Group i Sandefjord i seks måneder, før neste fase på ni måneder vil ha hovedvekten av aktiviteten i Kuala Lumpur. Prosjektet skal så avsluttes ved Samsungs verft i Geoje i Sør-Korea.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger