Publisert 4. februar 2000

Dersom Grenland Group gir tilslag på budet fra HitecVision og Skogen Investering, tas selskapet av børs. Det skal føre til et styrket og større selskap.

STORE AMBISJONER: HitecVision og Skogen
Investering ønsker et større Grenland Group, gjerne
via oppkjøp. (foto:GRENLAND GROUP)

– Vi ønsker å ta selskapet av børs, sammen med Skogen Investering. Dette kan gjøre ting lettere, som for eksempel påvirkning fra kapitalsvingninger på børs, sier Pål M. Reed, seniorpartner i HitecVision, til Oilinfo.

I dag kom nyheten om at HitecVision og Skogen Investering går sammen om å by på hele Grenland Group. Målet er et stereke grep om uviklingen av Grenland Group.

Flere selskaper i olje- og gassindustrien står overfor ordretørke og lite arbeid i 2010, og Reed mener selskaper som er på børs vil ha vanskeligere for å skaffe kapital i slike perioder.

– Vi ønsker å styrke Grenland Group spesielt innenfor subseakonstruksjon og vedlikehold, og ser store muligheter for vekst i 2011 og 2012 via oppkjøp og sammenkoblinger. Slike ting er mye lettere å gjennomføre med privat kapital, sier Reed.

Ingen tredje på rappen
– Knappe to uker etter at dere var med på å legge inn bud på alle aksjene i Bjørge smeller dere nå til med Grenland Group. Er markedet på bunn?

– Det er litt tilfeldig at disse selskapene kom så tett. Det kommer nok ikke noe tredje tilbud på rappen, sier Reed til Oilinfo.

Han tror tvert i mot at det kan være et tegn på oppgang i markedet, da ting begynner å løsne. Det er lettere for selgere og kjøpere å møtes.

Ingen umiddelbar verdistigning
– Industrielt sett er det en usikker inngang i 2010, og vi ser at det blir ingen enkel verdistigning med disse oppkjøpene. Det krever flere års arbeid, sier Reed.

– Er det kun norske leverandører dere retter dere mot?

– Vi investerer også i oljeselskaper, og har tidligere vært inne på eiersiden i Spring Energy, Noreco og Revus. Men hovedfokuset er mellomstore leverandører i Norge, Storbritannia og USA, sier Reed til Oilinfo.

Vil ha flere i stallen
– Snuser dere på flere oppkjøpskandidater?

– Vi er alltid interessert i flere oppkjøp, det er jo dette vi lever av. Vi arbeider med flere selskaper, men om det løsner i nærmeste framtid gjenstår å se, sier Reed.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger