Grethe Moen ny Petoro-sjef

Publisert 28. mai 2013

Styret i Petoro AS har i dag ansatt Grethe Moen som ny administrerende direktør i selskapet.,Det skriver Petoro på sine hjemmesider. Moen kommer fra stillingen som direktør for modne felt i Petoro og før det fra lederstillinger i Statoil og Shell.

– Grethe Moen har en kompetanse og erfaring som vil være meget relevant for Petoro i perioden vi står foran. Hun har inngående kjennskap til selskapet, petroleumsbransjen og det markedet Petoro opererer i. Hun har demonstrert handlekraft og evne til verdiskaping, sier styreleder Gunnar Berge i Petoro.

Moen sier hun ser fram til stillingen i Petoro.

– Jeg kjenner ydmykhet ved det å overta ansvaret for et selskap som forvalter så enorme verdier på vegne av den norske staten. Samtidig har jeg store forventninger til de mulighetene og utfordringene denne helt spesielle posisjonen i norsk olje- og gassvirksomhet byr på. Jeg vet det vil kreve mye av meg å lede og videreutvikle Petoro i et forretningsmiljø preget av sterke aktører. Desto viktigere er det å kunne støtte seg til selskapets svært kompetente og engasjerte medarbeidere, sier hun.

Petoro er rettighetshaver til statens direkte eierandeler innen norsk petroleumsvirksomhet. På vegne av staten opptrer selskapet dermed som eier av om lag en tredel av landets olje- og gassreserver, fordelt på 158 lisenser og mer enn 30 felt i produksjon. Gjennomsnittlig dagsproduksjon ligger på ca én million fat olje og gass omregnet til oljeekvivalenter, og selskapets portefølje ga i 2012 en kontantstrøm til staten på 147 milliarder kroner.

Grethe Moen vil tiltre som administrerende direktør 12. juni, dagen etter at nåværende leder, Kjell Pedersen, går av med pensjon.

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger