Publisert 4. februar 2000

Det norske oljeselskap har en 30 prosents andel i funnlisensen til Grevling. Selskapet tror funnet kan bli en ny pilar for selskapet.

NY PILAR: Administrerende direktør Erik Haugane
og Det norske har fått en ny pilar i Nordsjøen.
(Foto: HENRIK SALTHE)

Tidligere i dag gjorde Oljedirektoratet det kjent at avgrensingsbrønnen 15/12-21 A i lisens PL 038D har oppjustert oljefunnet Grevling, som ble gjort i mai. Det norske, som kjøpte seg opp fra fem prosent til 30 prosents andel i Grevling rett før letebrønnen 15/12-21 ble spuddet 16. mars tror funnet kan bli en ny pilar for selskapet i dette området av Nordsjøen.

I en presentasjon som ble lagt fram i dag morges skriver selskapet at funnet erstatter volumene som forsvant da selskapet solgte sin Goliat-andel.

– Grevling har en mer robust prosjektøkonomi og lavere krav til investeringer, skriver administrerende direktør Erik Haugane i presentasjonen.

Selskapet skriver at som en følge av funnet vil området mellom Varg og Sleipner få en viktigere posisjon i videreutviklingen av selskapet, og at funnet også gjør at selskapets prospekter i nærheten øker i verdi. Dette gjelder blant annet lisensen PL408, der Det norske er operatør og har identifisert minst tre prospekter: Storkinn, Kolla og Skardkollen. Skardkollen er planlagt boret i oktober. I tillegg har selskapet et funn i lisensen PL337, som grenser opp til Grevling-lisensen. Her har selskapet gjort et funn på Storskrymten-feltet, og selskapet vil også bore på et prospekt som har blitt døpt Storkollen i 2010, som også ligger i PL337..

Selskapet tror også det at Talisman er operatør for både Varg og Grevling kan legge til rette for en såkalt fast track-utbygging.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger